Over Kusadasi

Kusadasi is een mooi gelegen plaats met een prachtig uitzicht over een van de mooiste baaien van de Egeische Zee. In de direkte omgeving vindt u vele zandstranden, waarvan "Ladies Beach" en "Long Beach" (18 km) wel de bekendste zijn.
Bij de jachthaven, in de bazaarwijk met z'n smalle straatjes en bij de vele restaurantjes rond de haven heerst een gezellige drukte. Bovendien heeft Kusadasi talloze uitgaansmogelijkheden. In het gezellige winkelcentrum vindt u vele restaurantjes, terrassen, cafés, bars en discotheken. Verder zijn er schitterende souvenirs te koop in de overdekte bazaar. Hier bieden talloze winkeltjes u een ruime keuze aan sieraden, tapijten, kleding en kleine souvenirs. Kusadasi ligt ten opzichte van de bezienswaardigheden goed centraal. Dichtbij Kusadasi ligt Ephesus, met haar wereldberoemde opgravingen. De bezienswaardigheden zijn met het openbaar vervoer zeer goed te bereiken. Vanaf Kusadasi kunt u per boot een bezoek brengen aan het bekende Griekse eiland Samos.

Naast de vele mogelijkheden in Kusadasi zelf is er ook in de omgeving genoeg te zien. Zo is er vlak bij Kusadasi een nationaal park met kilometers lange stranden met vele baaien waar u ongestoord van de natuur kunt genieten. Op 40 minuten rijden ligt het vliegveld van Izmir een grote stad in Turkije. Vanuit Kusadasi zijn er ook interessante excursies mogelijk zoals naar Pammukkale een van de grootste toeristische trekpleisters van Turkije. Dit natuurwonder wordt ieder jaar door vele toeristen bezocht.

Klik hier voor Kusadasi foto's.

Tussen Kusadasi en Söke kunt u in diverse outlet winkels voordelig shoppen. Van kleding tot meubels en van schoenen tot elektrische apparatuur.

Gezondheidszorg:
De geneeskundige zorg in Turkije ligt op een hoog niveau. Wanneer u hulp van een arts of specialist nodig heeft, kunt u kiezen uit meerder goede ziekenhuizen. De medische staf spreekt over het algemeen uitstekend Engels en/of Duits. Ook kunt u met Nederlandstalige begeleiding het ziekenhuis bezoeken. Wachttijden kent men niet en de kosten worden meestal door uw ziektekostenverzekeraar vergoed. Zie ook Kusadasi Özel Ziekenhuis.
Ook kiest een behoorlijk aantal mensen ervoor om bijvoorbeeld een gebitsbehandeling in Turkije te laten uitvoeren omdat de kosten daar een fraktie bedragen van de prijs die in Nederland betaald moet worden.

Meer sites over Kusadasi:
Over Kusadasi of http://kusadasi.2link.be/ of www.turkije.2link.be

  


 Kusadasiwonen.nl © 2007/2008 • Privacy Policy

www.kusadasiwonen.nl